Mengeling hardhout 

Beuk

Een eigenschap van hardhout en dus ook van brandhout uit beuk is dat het langzaam opbrandt en een hoog warmtegevend vermogen heeft. Brandhout uit beuk geeft daarbovenop een heel mooi vlammenspel waar u uren van kunt genieten. 

Eik 

Net zoals beuk is eik een hardhoutsoort. Eik brandt traag op. Eik heeft dezelfde brandwaarde als beuk, maar in tegenstelling tot beuk geeft brandhout uit eik slechts een beperkt vlammenspel. Eik vat niet heel snel vuur, daarom is het aan te raden eik te verbranden in combinatie met es of beuk. De mengeling die wij zodoende aanbieden. Eens de vlammen verdwenen zijn, gloeit brandhout uit eik ook nog heel lang na en blijft het die heerlijke warmte verspreiden.

Es

Ons brandhout uit es komt, net zoals onze andere brandhoutsoorten, uit duurzame bossen. Bij het verbranden van es komt er naast warmte ook een heerlijke geur vrij. Zoals beuk, geeft brandhout uit es een mooi vlammenspel waar u uren van geniet. Bovendien komt er bij de verbranding van es weinig rook vrij. Ideaal dus voor een open haard, kachel of cassette. Ook ideaal om te gebruiken in een oven of grill


Beukenhout op 38 cm
Beukenhout op 38 cm
Hardhout 38cm
Hardhout 38cm
Zuiver beuk op 38 cm
Zuiver beuk op 38 cm
Zware beukenstam
Zware beukenstam
Hardhout klaar om te klieven
Hardhout klaar om te klieven